Paraplys föreläsningar

Paraplys egna föreläsare är våra frivilliga som gärna kommer för att träffa er på er skola, fritidsgård, vårdcentral, socialkontor med mera. Vill ni boka oss är ni välkomna att höra av er till oss på: info@paraplyet.org

Våra föreläsare

Stefanny Castaneda

Föreläsare

för vuxna

Emelie Runnding

Föreläsare

för vuxna & barn

Emelie Hagström

Föreläsare

för vuxna

Styrelsen

Selma Koso

Grundare och ordförande

selma.koso@paraply.org

Selma har examen i mänskliga rättigheter samt beteendevetenskap med inriktning psykologi och arbetar idag som verksamhetsansvarig på kvinnojour.


”Redan som liten har jag vetat att jag ville göra något som skapar förändring till det bättre för människor. Det var under min praktiktid i Indien där jag gjorde undersökningar av samband mellan sexturism och sexuella övergrepp på barn, som idén till Paraply kom till. Efter att ha förstått vad som försiggår i en värld parallell med min, visste jag att jag inte kunde leva i denna värld utan att göra något åt det. Jag kunde bara inte låta det vara. Man brukar säga att inte reagera är att acceptera. Jag antar att detta är mitt sätt att reagera på. ”

Annika Jonsson

Annika har examen inom sociologi och turismvetenskap och arbetar idag på Civilförsvarsförbundet.


”Intresset för att börja hos Paraply kom då jag under många år bevakat vad som sker inom områden som sexuellt utnyttjande och sexturism och kände att jag nu ville göra något mer för att belysa denna problematik.”

Paola Palacios

Vice ordförande- strateg

paola.palacios@paraply.org

Paola har studerat journalistik men har sin karriär inom finansbranschen. Idag är hon försäljningschef på ett finans/ techbolag. Paola hjälper Paraply med ekonomi och strategisk planering gällande finansiering och kommunikation.

 

" För mig är det viktigt att engagera mig i frågor som har med barn att göra. Dagens samhälle saknar kunskap om sexuella övergrepp mot barn. Det är en tabu att tala högt om ämnet. Jag engagerar mig i Paraply för att jag tror på förändring. Med hjälp av information och utbildning i rätt forum hoppas jag att vi kan vända statistiken åt rätt håll. Om jag genom mitt engagemang kan förhindra ett endaste övergrepp är jag stolt över mitt bidrag. Barn är vår framtid och det är vår uppgift som vuxna att skydda deras rättigheter. "

Emelie Runnding

Emelie är utbildad socionom och arbetar som familjeutredare. Hon har även erfarenhet av att arbeta med barn mellan 0-16 år gamla.

 

Emelie har arbetat med Paraply sedan 2015 och är även en av våra duktiga föreläsare. Läs mer om Emelie under fliken "Våra föreläsare".

Ouisem Samoud

Ouisem är civilekonom som arbetar som chef inom bank- och finansbranschen.

 

 

 

"Sexuella övergrepp av barn är ett samhällsproblem som är lika vidrigt som svårt att prata om. Som pappa till 2 småbarn känner jag också att problemet kommer närmare och blir mer på "riktigt". Jag har gått med i Paraply för att hjälpa till, genom min ekonomiska kompetens, med att driva jobbet för att förebygga sexuella övergrepp på barn och unga."

Teresia Sandberg

Har en fil.kand i Religion, en fil.kand i Kriminologi och en Juristexamen. Arbetar med lön och avtalstolkning på ett mjukvaruföretag.

"Ett genomgående tema under mina tidigare studier är att jag vill hjälpa och förstå människor. Motivationen är ännu starkare när det kommer till att hjälpa barn i utsatta situationer och barn som utsatts för sexuella övergrepp. Engagerar mig i Paraply då jag är övertygad om att vi tillsammans kan göra skillnad."

paraply-swedish-small.png

Kontakta oss

  • White Instagram Icon

© Copyright 2018

design av Stefanny Castaneda