VÅR UTSTÄLLNING

'Om kläder kunde berätta'

'Om kläder kunde berätta' är en utställning som Paraply sätter ihop i samverkan med organisationerna nxtME och HELP. 

Sexuellt våld mot barn är ett problem berör 1 av 5 barn. Det motsvarar ungefär sex barn i en klass på 30, som någon gång blir utsatta. 

Utställningen kommer belysa och informera om detta enorma samhällsproblem vi ser idag. Syftet är att bidra till en ökad kunskap och bilda samhällsopinion för att vi mer effektivt ska kunna motverka problemet. 

Utställningen består av berättelser som vi samlat in från personer som någon gång upplevt sexuellt våld som liten. Vi samlar även in kläder och leksaker från dessa personer som de bar under tiden då övergreppen skedde. 

Berättelserna bearbetas sedan så de blir som ett vittnesmål från kläderna och leksakerna, som berättar om vad de sett sina ägare gå igenom.

Utställningen kommer även tillhandahålla med information som alla besökare kan ta del av, om vart man kan vända sig för hjälp och rådgivning, samt vad man ska göra i en situation där man misstänker att ett barn far illa.

Swisha valfri summa till 1235614748

eller scanna QR-koden.

Märk gåvan med 'Rädda Små'.

Tack ❤️

Stöd projekt 'Rädda Små'

Konceptet bakom utställningen grundades av det norska nätverket 'Rädda Små', som jobbar för samma hjärtefråga som Paraply; att motverka sexuella övergrepp på barn.

 

Utställningen lanserades 2012 och den har sedan dess vandrat runt Norge och haft över 200.000 besökare. Vårt mål är nu att skapa samma reaktion och opinion även här i Sverige, så vi kan lyfta frågan och få fler att aktivt engagera sig!

För frågor om utställningen vänligen kontakta

Följ våra sociala medier

  • Facebook
  • Instagram