top of page
hovedbildeSV.jpg

VÅR UTSTÄLLNING

'Om kläder kunde berätta'

'Om kläder kunde berätta' är en utställning som Paraply sätter ihop i samverkan med organisationerna nxtME och HELP. 

Sexuellt våld mot barn är ett problem som berör 1 av 5 barn. Det motsvarar ungefär sex barn i en klass på 30 elever. 

Utställningen kommer belysa och informera om detta enorma samhällsproblem. Syftet är att bidra till en ökad kunskap och bilda samhällsopinion för att vi mer effektivt ska kunna motverka problemet. 

Utställningen består av berättelser som vi samlat in från personer som någon gång upplevt sexuellt våld. Vi samlar även in kläder och leksaker från dessa personer som de bar under tiden då övergreppen skedde. 

Vidrare bearbetas berättelserna där kläderna och leksakerna 'berättar' vad de sett sina ägare gå igenom.

Utställningen kommer även tillhandahålla information som alla besökare kan ta del av. Exempelvis var man kan vända sig för att få hjälp och rådgivning, samt vad man kan göra i en situation där man misstänker att ett barn far illa.

Swisha valfri summa till 1235614748

eller scanna QR-koden.

Märk gåvan med 'Rädda Små'.

Tack för din insats! ❤️

QR-KOD transparent.png

Stöd projektet 'Rädda Små'

Konceptet bakom utställningen grundades av det norska nätverket 'Rädda Små', som jobbar för samma hjärtefråga som Paraply; att motverka sexuella övergrepp på barn.

 

Utställningen lanserades år 2012 och har sedan dess vandrat runt Norge och haft över 200.000 besökare. Vårt mål är att skapa samma reaktion och opinion även här i Sverige, så vi kan lyfta frågan och få fler att aktivt engagera sig!

Vid frågor om utställningen vänligen kontakta

bottom of page